Hvad kan man se i ansigtet

Hver dag laver vi ansigtsudtryk, som viser, hvad vi føler i et enkelt øjeblik. Ifølge Paul Ekman er der 7 grundfølelser, som har hvert sit udtryk, og de har hver især forskellig fysiologisk indvirkning på kroppen. Der er mikroudtryk, som varer mindre end en femtedel sekund, og som viser en følelse, som personen prøver at skjule. Derudover er der makroudtryk, som varer fra 1-4 sekunder. Her er der tale om en følelse, som vi er bevidste om.

De muskler vi bruger til at lave forskellige ansigtsudtryk, og især dem vi laver tit former vores ansigt. Ud fra disse karaktertræk og formningen af f.eks. øjne, næse, mund mv. vil ansigtet i henhold til kinesisk ansigtslæsning kunne fortælle om de tanke- og handlemønstre, der styrer personen i dagligdagen. Hvilke styrker og udfordringer man måtte have, hvilket job der vil passe godt til denne person, og hvad der er vigtigt for denne person i f.eks. et forhold. Helt ned til den mindste rynke fortæller det noget om vores personlighed. Den gentagne brug af bestemte muskler i ansigtet kan ansigtet fortælle os om, hvad vi har været igennem, hvor vi er lige nu, og hvor vi er på vej hen.

 

Hvad kan en læsning bruges til

Ved en individuel læsning bliver man udviklet og løftet på et individuelt niveau.

Men læsningen kan også anvendes til at forbedre vores kommunikation med andre mennesker - f.eks. vores kollegaer, familie og personer, som vi ikke kender.

Ved f.eks. at se et billede af en person, vil jeg kunne fortælle noget om denne persons mønstre og personlighed, hvilket kan give en indsigt i, hvordan vi bedre kan forstå, og dermed bedre kan kommunikere med dette menneske.

Udover coaching bliver ansigtslæsning brugt af HR afdelinger til at udvælge den rette kandidat til jobbet. Der er også lærerer, der har taget det til sig i forhold til at forbedrede indlæringen for eleverne.

Det kan også bruges som et team buildingsredskab, hvor deltagerne vil blive mere bevidst om de øvrige deltageres personligheder.

Det er et redskab, der kan anvendes i mange forskellige sammenhænge, hvor vi gerne vil have en viden om, hvilken personlighed vi har med at gøre.

 

 

  • Find din indre natur
  • Udnyt dit potentiale
  • Kend dine styrker